Казанлък
 
Севт Ауто

EGR симптоми

 1. Проблеми с производителността на двигателя Друг често срещан признак за лош EGR клапан са проблемите с работата на двигателя. Запушен или неизправен EGR клапан може да наруши съотношението въздух / гориво на автомобила, което може да доведе до проблеми с производителността на двигателя, като например намаляване на мощността и горивната ефективност. Автомобилът може също да спре или да се колебае, докато ускорява.
 2. Груб празен ход Един от най-честите симптоми на проблем с EGR клапана на автомобила е груб празен ход. Не е рядкост EGR клапаните да не функционират и да се забият в отворено положение. Това може да доведе до рециркулация на отработените газове, което води до груб празен ход, дори когато условията не са желани. Може да допринесе и за миризма на гориво
 3. чукане по време на ускорение Обикновено когато автомобилът се ускорява, може да се появи звук чукане. Това означава, че горивото се детонира в двигателя, вместо да гори постоянно. Неизправен EGR клапан, причиняващ този проблем, не позволява с правилното количество отработена газ да разрежда сместа въздух-гориво и да понижава температурата на горивната камера. Ако това продължава да се случва, това може да доведе до повреди на други компоненти на двигателя. EGR клапанът ще трябва да бъде сменен или почистен от натрупани въглеродни отлагания.
 4. Проверете дали светва светлината на двигателя светлина на контролния двигател е друг симптом на лош или отказал EGR клапан. Ако компютърът открие проблем с веригата или положението на клапана EGR на автомобила, той ще включи светлината на контролния двигател, за да уведоми водача за проблема. Светлината на Check Engine може да се активира от голямо разнообразие от други проблеми, така че да се сканира с компютъра за кодове на неизправности е силно препоръчително. Симптоми на отказал EGR клапан: Когато вашият EGR е на път да се провали, най-забележимите признаци, на които трябва да внимавате, са: Груб празен ход
  Това е, когато механизмът на клапана EGR остава отворен, когато двигателят е с ниска оборота или на празен ход (спря на едно място).
  Шум за детонация на горивото
  Това е, когато механизмът на EGR клапан остава затворен, когато двигателят е с висока оборота. Това причинява висока температура в горивната камера поради отсъстващите ефекти на охлаждане на отработените газове, производството на азотни съединения ще доведе до повече детонация, която изгаря горивото без никакво запалване. Това би причинило детонация, чукащи шумове в двигателя.
  Увеличение на емисиите на Nox газове
  Това е, когато има скок в отделянето на газове Nox.
  Общо неправилно функциониране на двигателя
  Това е, когато двигателят започне да действа нередно, което води до спад в неговата ефективност.