Казанлък
 
Севт Ауто

MERCEDES СКОРОСТЕН ЛОСТ – ПРОБЛЕМ И РЕШЕНИЯ

Качвате се в Mercedes-Benz, но  скоростният лост няма да се движи извън паркинг. Превключвателят не може да бъде преместен от Park (P) в Drive (D). Или изключвате колата, но не можете да преместите смесителя обратно към Парк. Не се паникьосвайте; това обикновено не е проблем с кутията. В тази статия ще ви покажем как ръчно да извадите автомобила от паркинг и как да отстранявате сами проблемите с  селектора на скоростите. 
Ако селекторът на автоматичната скоростна кутия на Mercedes-Benz блокира, можете ръчно да премествате превключвателя от P към D (или D към P), като използвате функцията за превключване на превключвателя, намираща се на почти всички модели на Mercedes-Benz, включително E-Class, C-Class , CL-класа, ML-класа, SLK-клас и други модели. Това ще ви позволи да карате колата отново, вместо да я теглите.Колата ви започва добре, но когато се опитате да преместите превключвателя в Drive, не се сменя. Забелязвате, че превключвателят е блокирал и се колебае да се премести. 
Ето списък на типичните симптоми, свързани със смяната на автоматичния предавателен механизъм.
Мерцедес остана в парка (П) и отказва да отиде до D или N.Заклещени в D, R, N и няма да се върнат в Park (P).Не може да се извадят ключове от запалването.Предаването на Мерцедес няма да отиде в драйв.Мерцедес E, S, C, скоростна кутия блокирана в паркинг.Мерцедесът ще тръгне, но скоростта на предаване няма да се изравни.Превключвателят не може да се върне в Park (P) и не можете да извадите ключа от запалването.P, N, R, D индикатора за избор на скорост на таблото не показва правилна предавка.
Автомобилите на Mercedes-Benz, които са оборудвани с автоматична скоростна кутия, имат функция за безопасност при превключване на селекторите. Тази функция за безопасност блокира превключвателя в Park, когато изключите запалването. Ако трябва да преместите превключвателя от Паркинг и в Движение, трябва да поставите отново ключа в запалването и да го включите в положение I или II.
Механизмът за блокиране ще позволи на превключвателя да излезе извън ПАРК, когато са изпълнени и двете условия:
Завъртете запалването в положение, I, II или Запалване.Натиснете спирачния педал.
Често срещани причини –
Дефектен спирачен светлинен превключвателСлаб или мъртъв акумулаторРазлята течност върху модула на превключвателяДефектен соленоид за блокиране на смянатаГрешно устройство за управление на двигателя (ECU) или блок за управление на трансмисията (TCU)Кабел за преместване в предавателната кутия счупен или превключващ пръстен
Възможни решенияАко превключвателят на Вашия Mercedes-Benz не излезе извън паркинг, първото нещо, което трябва да проверите, е акумулатора. След като потвърдите, че батерията е напълно заредена, най-често срещаните проблеми са дефектният превключвател на спирачките или модулът на превключвателя е повреден.
Превключвател на спирачната светлинаПревключвателят на спирачните светлини се проваля много често и е най-честата причина за предаването, да  заседне в Park.  След като прекъсвачът на спирачната светлина спре да работи правилно, селектора за скорости не знае дали натискате спирачния педал или не. Следователно тя ще остане в паркинг. Може да се изкушите да проверите дали спирачните светлини работят, за да потвърдите, че превключвателят на спирачките работи или не. Това не е добър тест за отстраняване на неизправности, ако ключът за спирачките работи или не. Често срещаният симптом при прекъсване на превключвателя на спирачките и не можете да изведете автомобила извън парка е, че светлините ESP, ABS или BAS също ще се включат. Това е индикация, че може да се наложи да смените прекъсвача на спирачната лампа. 
Модула за превключване на скоростите  Модулът на превключвателя (модул за смяна на скоростите) може да се повреди поради износване или вътрешна повреда. Електродвигателният електромагнит за смяна, който се намира вътре в модула на превключвателя, може да се повреди или да спре да работи. Пластмасовите части в шаблона могат да се счупят. В този случай ще трябва ръчно да извадите колата от паркинг, докато не замените частта.Съвет: Ако погледнете селектора на скоростната кутия на инструменталното табло и не показва текущата позиция на превключвателя, като P, R, N, D, това е добра индикация, че модулът на превключвателя е дефектен.
АкумулаторЕдна често срещана причина за това, че превключвателят не излиза от паркинг, е ниското напрежение на батерията . Ако батерията е мъртва, подменете я, преди да продължите с други ремонти. Подмяната на батерията на автомобила ви е много лесно и можете да го замените сами. След като завъртите ключа в някоя от тези позиции, превключвателят се отключва от паркинга, чрез кабел или електронен превключвател. Ако кабелът или ключът за запалване сами по себе си не успеят, превключвателят може да се забие в паркинг. Как да освободите ръчния превключвател в Park . Опитайте следните стъпки, за да изведете колата си от паркинг ръчно. Също така можете да използвате същата процедура, за да придвижите превключвателя от Neutral или Reverse в позиция Park. . Повдигате махагоновия капак около скоростния лост и ще видите модула за превключване и точно до скоросния лост ще видите обикновенно черен бутон , който натискате заедно с спирачния педал и изваждате скоросния лос от паркинг като двигателя трябва да е запален.Инструкциите са подобни за други модели на Mercedes-Benz, включително E, C, S, CL, CLK, CLS, ML, GL, GLK и SLK.  
 Забележка: Ръчното изваждане на колата от паркинг (или в положение Park) не поправя проблема. Трябва да откриете причината. Този метод е само временно решение и трябва да се използва само при спешни случаи. Предаването може да работи на 2-ра предавка (Limp режим), докато не разрещите проблема с превключвателя. 
Отстраняване на неизправности на превключвател, който е блокиран: Завъртете ключа в положение II и няколко пъти натиснете педала на спирачката. Докато натискате педала на спирачките, соленоидът вътре в скоростния лост освобождава превключвателя от Park. Слушайте внимателно звука за кликване от модула на превключвателя. Възможно е да чуете отключването на електромагнита. Ако можете да чуете кликването, което е добър знак. Напрежението активира блокиращия механизъм и позволи на скоростния лост да бъде преместен извън PARK. 
Степен 2:Използвайте усъвършенстван OBD-II кодов четец за четене и изтриване на двигателя CEL, трансмисията, ETS, ABS, Airbag . Задръжте напредналия диагностичен скенер и прочетете кодовете за проблеми. 
 Стъпка 3: Проблеми които се откриват с цифровия мултиметър за измерване. След това свалите превключвателя за спирачките и го проверете с помощта на цифров мултицет. Ако не знаете как да използвате мултицет, помислете за смяна на превключвателя на спирачните светлини, вместо да го тествате. 
Стъпка 4: Ако Mercedes-Benz Shifter все още е забит и трансмисията не може да бъде преместена извън паркинг. Възможно е модулът на селектора на превключвателя да е дефектен. Това може да се дължи на пластмасов превключвател в смесителя, който е счупен или напитки се разлеят на централната конзола. Това е често срещан проблем с моделите Mercedes-Benz S-Class W220 S430, S500 и CL-класа като CL500 и CL600. Ако имате S-класа или CL-класа и сте удобни с инструменти, можете да отворите модула на превключвателя и да замените счупената пластмаса вътре. 
Често задавани въпроси Механизмът за блокиране на превключването е функция за безопасност на вашата кола. Предпазва автомобила от случайно излизане от паркинг, освен ако не е включено запалването и педалът за спирачката на автомобила е натиснат.При всички автомобили на Mercedes-Benz има механизъм за отключване / превключване на скоростите? Да всички автомобили Mercedes-Benz 200o и по-нови имат превключвател но не мога да изкарам моя Mercedes-Benz от парка. Пробвай с друг предмет, за да освободиш ръчно превключвателя. Мога ли да смажа механизма на превключвателя? Трябва да бъдеш много внимателен, ако решиш смажете части от механизма за смяна. Не слагайте никакви течности в електронното устройство Можете да смазвате движещите се части, включително топката Ако не сте сигурни какво да смазвате, не се опитвайте да го направите.Как мога да изкарам моя Mercedes-Benz от парка, за да го тегля? Използвайте описания по-горе метод, за да получите Mercedes-Benz извън парк. Не мога да намеря освобождаване на превключвател на моя Mercedes-Benz. Някои модели като S-Class W220 и CL-Class нямат дупка, за да можете ръчно да освободите превключвателя от Park. Те все още могат да бъдат преместени ръчно в парк.