Казанлък
 
Севт Ауто

Mercedes Star Diagnostic Scanner Tool

Mercedes Star диагностика скенер Tool – Всичко, което трябва да знаетеАко сте собственик на Mercedes-Benz и се стремят да направите своя собствена ремонти може да сте чували за Mercedes Star диагностика (SD) скенери С3 и С4. В тази статия, ние обсъждаме предимствата на скенер Mercedes Star диагностика включително неща, които трябва да имате предвид, преди да купите скенер MB Star диагностика. Списък с топ алтернативни скенери за Star диагностика е включена, както добре. Имайте предвид, че тази статия не е написана, за да одобри или да продаде някоя от скенерите, споменати тук, включително Star диагностика скенер. Ние споделяме нашия опит и научни изследвания на диагностични скенери и се надявам да ви помогне собственик на Mercedes-Benz, които търсят да изпълнява собствените си ремонти MB и диагностика.Нека първо обясня какво Star диагностика SD (С3 или С4 SD Connect) инструмент е за тези, които могат да се чудите. Това е диагностичен скенер, който се използва при Mercedes-Benz дилърите и някои сервизи. Тя също може да бъде закупен от независими магазини. Тези скенери включват хардуера и Xentry който е софтуерът, който се използва за разрешаване на проблемите в който и да е Mercedes-Benz. Оригинални единици могат да бъдат закупени в STAR Tekinfo който е официалният сайт на Mercedes-Benz, която предлага технически документи, специален инструмент и диагностичен софтуер.
Mercedes-Benz Scanner MB-Star диагностика позволява да се чете и изтрива кодове за грешки от всеки блок за управление на вашия Mercedes-Benz. С Star диагностика скенер можете да прочетете актуалните конфигурации във всяка система, поточно сензорни данни в реално време, активирайте сензори и изпълнява SCN онлайн, SCN офлайн кодиране и програмиране.
Предимства на Star диагностика скенерТози скенер се използва от дилъра и то дава възможност за достъп и отстраняване на всяка система или система за контрол на вашия Mercedes-Benz. Активиране на всеки сензор в колата, се провежда изследване за започване, поточно предаване на данни от сензорите и също чете и ясни кодове за грешки. Ако сте собственик на магазин, който се фокусира върху Mercedes-Benz леки автомобили, то това е задължително за вас. Махни го чрез официалните канали, така че да може да изпълнява онлайн SCN кодиране. Всички MB SD контролни единици, са достъпни, като ECU на двигателя, ABS, Въздушни възглавници, SRS, Aircon, Имобилайзер, влизане без ключ, а останалите 40 + контролни единици, използвани в MB автомобили. Можете да прочетете / Изтриване на неизправности, на живо на данни, извършване на сензор задействане, чете текущата конфигурация, initialaztion и много повече.
Нещата да разгледа преди да купите един!Ако търсите да закупите система за Star диагностика с Xentry за Mercedes-Benz има няколко неща, които трябва да се помисли.
Кривата на обучение: За да използвате диагностичния скенер правилно трябва да се научите как да използвате Xentry софтуера. Докато четете, изчистването кодове за неизправности, не е много трудно нещо, освен че изисква да имате подходящо обучение. Да, можете да намерите няколко ръководства онлайн за това как да изпълнява някои програмиране с Xentry но ако не изпълнява програмирането точно може да се свърши причинява повече проблеми, отколкото да решите.
Помислете Genuine Scanner: Единственият проблем е, че те са доста скъпи и изискват годишен лиценз. Ако сте се обмисля да купи клонинг на скенера, произведени в Китай държи следните съмнения в ума.

SCN Online Coding: Освен ако не си купите скенера от официален източник Mercedes-Benz, че няма да бъде в състояние да изпълнява SCN кодиране на контролните звена. Това е, защото Mercedes Star диагностика скенер ще се опита да се свърже с базата данни на Mercedes-Benz за проверка на SCN код, за да програмирате определени контролни единици. Това не е възможно, освен ако не сте закупили валиден лиценз. С това каза, може да има някои основни кодиране и програмиране на контролни единици, които може да се направи, но това програмиране могат да се извършват с други модерни скенери.
Mercedes Star диагностика на проблеми със софтуера (Xentry) VM Ware Монтаж: Всички настройки на които виждате за продажба, които заявяват, че използват VMware среди не са легитимни хардуер и софтуер. Освен факта, че тези скенери не са легални копия, те също са склонни да се разбие и тече много по-бавно, отколкото преките инсталации на Windows. Да, вие сте длъжни да имате Windows XP със сериен порт за скенера на MB Star Diag C3. Много VMWare Mercedes Star настройки имат проблеми, някои от които можете да видите публикувани на този сайт: MB SD C4 C3 проблеми и решения.
Лиценз: За да получите пълните функции, предлагани от диагностичен скенер Mercedes Star, които трябва да въздишат за годишен абонамент и плащат лицензионна такса. Това не е финансово осъществимо, ако работи само на един или два модела на Mercedes-Benz. Ако до края закупуване на клонирана версия на скенера клавиша софтуер Xentry ще изтече след няколко години и вие няма да можете да използвате вашия скенер на всички.
Топ Алтернативи на Mercedes Star диагностика скенер C3 и C4 ToolПо наше мнение, има по-добри алтернативи за тези, които обичат да правят свои собствени отстраняване на проблеми. Независимо дали сте ремонт магазин собственик на Mercedes-Benz, помисли за тези скенери, както добре. Имайте предвид, че ние не подкрепяме някои от следните OBD II / МОЖЕ скенер марки. Връзки към Amazon и иБей регистрация се предоставят, ако трябва да се провери по текущи цени.
Carsoft 7.4 мултиплексор: Това е много по-скъпо скенер от Mercedes Star диагностика C3 или C4. Докато той се нуждае от един лаптоп да тече, с помощта на Carsoft 7.4 е много по-лесно, отколкото с помощта на Xentry софтуера. Едно друго предимство на този скенер е, че тя идва с няколко кабела, като 38 пинов конектор за по-старите модели. Той е с добро покритие на модели като включително популярните модели като E-Class, C-Class, S-Class, CLK-Class, GL-Class, G-Class и повече. Основният недостатък на този скенер, който макар и да може да чете и изтрива кодове за неизправност, тя не може да изпълнява програмиране.
iCarsoft MB II: Това е преносим диагностичен скенер, посветена на Mercedes-Benz. Хубаво е, че тя не поиска лаптоп. Използване на скенера е сравнително просто, дори ако никога не са използвали една тези скенери преди. Това е много достъпна за собствениците на Mercedes-Benz, които искат да направят своя собствена диагностика и ремонт. Тя обхваща над 40+ блокове за управление и също така има покритие за най-новите модели на Mercedes-Benz. Тя може да се актуализира. Тя може да чете всяка система за Mercedes-Benz модели, произведени след 2000 като предаване TCU, ESP, ETS, ABS, Климатроник, отдел контрол на вратите, SBC спирачка, Звено за управление на спирачките, Airmatic и повече. Недостатъци на този уред, е фактът, че тя няма да работи на по-стари модели изминалата 1993 г. Това няма да работи на модели, които изискват 38-пинов конектор, като E 320 и CLK 430. При тези модели го могат само да четат на ECU (проверка двигател светлина). Можете също така да искате да пропуснете MB i980, който може да се направи само ECU и SRS / Airbag диагностика. Просто отидете за iCarsoft MB II тя може да отстранявате начин по-система във вашите MB.Autel DS708: Това е най-доброто решение за автосервизи. Тя е по-скъпо, отколкото iCarsoft MB II, но тя има три основни предимства: 1. Тя може да се справите с повечето модели автомобили и прави включително Honda, Toyota, Audi, BMW, Lexus, Hyundai и др. 2. Тя може да диагностицирате няколко системи като двигател, скоростна кутия, въздушни възглавници, климатик системи, тракшън контрол, антиблокиращи спирачки и всички други големи система. 3. Тя може да изпълнява сензор поток на живо сензор, активиране на датчика и програмиране. Недостатъци: Това е малко по-скъп за собствениците, но ако притежавате магазин авто ремонт това е най-евтиният професионален скенер. Скенери, които имат подобни възможности като Snap-на души струват 4-5 пъти повече от Autel DS708.
Mercedes Benz MB Star C3 срещу C4MB Star C3: Тя изисква лаптоп, така че можете да отстраните Mercedes-Benz чрез Xentry софтуер. Докато е на хартия е по-бавен, отколкото MB Star C4, тя доказа, че е един много надежден и здрав скенер, който не е plauged с въпроси WiFI за свързване като на Star C4.
MB Star C4 е на най-новите Mercedes-Benz безжични мултиплексори, които могат да се свързват към компютър чрез безжична връзка. Да бъдеш най-новата диагностика скенер за Mercedes-Benz, че работи по-бързо, след като решава всички проблеми с връзката, която е.
често задавани въпросиКакво е DAS? – Система за диагностика помощ – Това е пълна диагностична система за автомобили Mercedes-Benz. Всички функции за диагностика включително препрограмиране, конфигурация, инициализация, вина диагноза и ръководят диагностични тестове, се съдържат в рамките на DAS.
Всички блок за управление на софтуер (препрограмиране калибровки) се съдържа в софтуера на DAS, който се разпространява ежемесечно чрез DVD медии.All достъп и функционалност се изисква по отношение на конфигурацията чрез SCN кодиране и / или CVN Coding е покрита.Какво е WIS-NET? – Workshop информационна система – Това е най-пълна информация цех система разработена от DaimlerChrysler за използване при обслужване на автомобили Mercedes-Benz. Съдържаща се в рамките са инструкции за монтаж, процедури, функционални и технически спецификации. Има известна връзка от някои процедури в DAS до съответните документи в WIS.
Какво може да направи Mercedes Star Инструмент за диагностика? Системата предлага общо диагностично покритие на всички двигатели, шасита и телесни системи:
Четене и повторна настройка на диагностични кодове (DTC)В реално време за четене на динамична информацияПълен компонент активиране клиринг и отново настройка на стойностите за адаптацияКодиране на всички двигатели, шасита, тялото и инструментални модулиKey конфигурацияПроцедура за монтаж Mercedes- Benz аксесоари през D2B пръстен и най автобусаОбщо ASSYST / ASSYST + контрол (Active System Service) за актуализиране на историята борда услугиКакво е Workshop Green Key? Това е уникален еднократно ключ от фабриката, която е необходима в определени ситуации, като например:
Деактивирането ключов песенСмяна на ECUПодмяна на единиците за контрол, свързани със сигурносттаПодмяна EISОбикновено клавиша за работилница и ОВОС следва да бъде осъден togheter и зеления бутон се използва за извършване на окончателното програмиране на ОВОС.
Какво означава това, се ожени девствена ECU и EIS? На мен (Unit ECU = Engine Control) и EIS (електронно запалване System) управляващия модул са по електронен път за постоянно омъжена за един от друг след 40 стартирания на двигателя. Не е фабрика процедура, за да отмените това. Това означава, че се използва двигател EIS или DAS управляващо устройство не може да се използва за друго превозно средство. Нов блок за управление може да се инсталира за тестване при условие, започва 40-двигатели не са превишени. Имайте предвид, че нов блок за управление трябва да бъде кодиран вариант, преди да може да се използва. Ако 40 стартиращи двигател цикли не са завършили успешно нулиране на брояча на 0 (премахване на кодирането версия) е възможно, ако изключите захранването от ECU за най-малко 45 минути.
Какъв модел години се Star диагностика скенер работи с? The Star скенера трябва да се работи върху автомобили от 1989 до 2015 г. за мерцедеси, автобуси, камиони, Sprinter Vans, Smart автомобили и т.н.Какво мога да направя с Star диагностика SD Connect Scanner C3 и C4?
Четене / Изтриване кодове за неизправностиПрочетете Data живоАдаптиране на модулиCoding / Програмиране на модулиКомпонент тестванеПоддръжка Информация Консултация 
Какво е Xentry? Нов софтуер освободен от Benz Company след 04/2009 от диагностика нови автомобили. WIS.net: Workshop информационна система EPC.net: Електронен каталог на частите STAR UTILITIES: системата за управление на движението и самодиагностика DAS: за автоматично System Диагностика помощ ST Finder 2008: Част търсача място
Какво е интелигентен TAN код? Тя openes специална функция в програма DAS с интелигентни автомобили 450/451/452/454 модел Developer: Mercedes-Benz режим инженер, премахване на ограниченията и да се отворят повече функции.
Какво е Benz Демонтаж система? Видео уроци за да ви научи как да се премахне всяка част от Benz автомобили с подробности поръчат стъпки.
Кои контрол единици могат MB Star диагностика скенер с Xentry отстранявате?
Двигатели (All Бензин и дизел)Трансмисии и електронни модули СелекторAirmatic и активно окачване системи за управление на тялоИзтеглящи системи: ESP / ASR / ETS / ABS / BAS / SBC спирачни системиДопълнителните ограничителни системи (SRS) / Airbag, All тялото модули OCP / НТП / LCP / SCM / SKF / KFB / RCM / DCM еСистема за задвижване на разрешението за употребаСам (Signal Acquisition) МодулиЕлектронна Система за запалване (EIS)Пневматичен System Оборудване и ATA функцииКлиматична / Системи за контрол на климатаарматурното таблоТир контрол на наляганетоParktronic SystemKeyless GoD2b Command & Audio Gateway (D2B и повечето мрежи)TV TunerФар Range приспособяванеSeat ElectronicsОВЛ, RST & Vario покривни модулиАвтоматично Clutch System ACSM-Class Body модули (ААМ / EAM / DAS / SEM / VG Transfer Case)ASSYST & ASSYST + системида имате възможност да използвате скенера си навсякъде. Нагоре Алтернативи на Mercedes Star Diagnostic Scanner C3 & C4 Tool По наше мнение, има по-добри алтернативи за тези, които обичат да направят свое собствено отстраняване на неизправности. Независимо дали сте ремонтен магазин на собственик на Mercedes-Benz, помислете и за тези скенери. Обърнете внимание, че не одобряваме следните марки OBD II / CAN скенери. Връзки към списъка с Amazon и eBay се предоставят, ако трябва да проверите текущите цени. Карсофт 7.4 мултиплексор: Това е много по-евтин скенер от Mercedes Star Diagnostic C3 или C4. Въпреки че се нуждае от лаптоп за изпълнение, използването на carsoft 7.4 е много по-лесно от използването на софтуера Xentry. Друго предимство на този скенер е, че се предлага с няколко кабела, като например 38-пинов конектор за по-старите модели. Той има добро покритие на моделите като популярните модели като E-Class, C-Class, S-Class, CLK-Class, GL-Class, G-Class и др. Основният недостатък на този скенер е, че докато той може да чете и изтрива кодове за грешки, не може да изпълнява програмиране. ICarsoft MB II: Това е ръчен диагностичен скенер, посветен на Mercedes-Benz. Хубаво е, че не изисква лаптоп. Използването на скенера е много директно, дори ако никога не сте използвали някоя от тези скенери преди това. Той е много достъпен за собствениците на Mercedes-Benz, които искат да направят своя собствена диагностика и ремонт. Той обхваща над 40 контролни блока и покрива и най-новите модели на Mercedes-Benz. Тя също може да бъде актуализирана. Той може да прочете всяка система на Mercedes-Benz модели, произведени след 2000 г. като трансмисия TCU, ESP, ETS, ABS, Климатик, врата за контрол на блока, SBC спирачка, контрол на спирачките, Airmatic и др. Недостатъците на това устройство са фактът, че той няма да работи на по-стари модели през 1993 г. Той няма да работи на модели, които изискват 38 пинов конектор като E 320 и CLK 430. В тези модели той може да прочете само ECU светлина на двигателя). Вие също искате да пропуснете MB i980, който може да направи само ECU и SRS / Airbag диагностика. Просто отидете на iCarsoft MB II, който може да отстрани по-скоро системата в MB.Autel DS708: Това е идеалното решение за автосервизи. Тя е по-скъпа от iCarsoft MB II, но има три основни предимства: 1. Тя може да отстранява повечето автомобилни модели и модели, включително Honda, Toyota, Audi, BMW, Lexus, Hyundai и др. 2. Може да диагностицира множество системи като двигател, трансмисия, въздушна възглавница, климатични системи, управление на сцеплението, антиблокиращи спирачки и всяка друга основна система. 3. Той може да изпълнява сензорен жичен сензор поток, сензор активиране и програмиране. Недостатъци: Това е малко скъпо за собствениците, но ако притежавате автосервиз, това е най-евтиният професионален скенер. Скенери със сходни възможности, като дублиращи се души, струват четири до пет пъти повече от Autel DS708. Mercedes Benz MB Star C3 срещу C4MB Star C3: Това изисква лаптоп, за да можете да отстранявате проблема с вашия Mercedes-Benz чрез софтуера Xentry. Докато на хартия е по-бавен от MB Star C4, той се е доказал като много надежден и здрав скенер, който не е плануван с проблеми с WiFI свързаността като Star C4.MB Star C4 е най-новите безжични мултиплексори на Mercedes-Benz, вашия компютър чрез безжична връзка. Като най-новият диагностичен скенер за Mercedes-Benz, той работи по-бързо, след като разрешите проблеми, свързани с връзката, които са. Често задавани въпросиКакво е DAS? – Система за диагностична помощ – Това е пълната диагностична система за превозни средства на Mercedes-Benz. Всички функции за диагностика, включително препрограмиране, конфигуриране, инициализация, диагностика на повреда и тестове за диагностика се съдържат в DAS. Всички софтуери на контролния блок (препрограмиране) се съдържат в софтуера DAS, който се разпространява ежемесечно чрез DVD носител. по отношение на конфигурацията чрез SCN кодиране и / или CVN кодиране е covered.What е WIS-NET? – Информационна система за семинари – Това е пълната информационна система за семинари, разработена от DaimlerChrysler за използване в обслужването на автомобили на Mercedes-Benz. Включени са инструкции за инсталиране, процедури, функционални и технически спецификации. Има известна връзка от определени процедури в DAS до съответните документи в WIS. Какво може да направи Mercedes Star Diagnostic Tool? Системата предлага цялостно диагностично покритие на всички двигатели, шаси и системи за тяло: Четене и повторно настройване на диагностични кодове за грешки (DTC) Четене в реално време на динамични данни Изчистване и възстановяване на стойностите за адаптиране на всички компоненти Кодиране на всички двигатели, шасита, тялото и инструменталните модули Конфигурация на ключаПроцес за монтиране на аксесоари на Mercedes-Benz чрез пръстена D2B и MOST busTotal ASSYST / ASSYST + контрол (Активна система за обслужване) за актуализиране на историята на обслужването на бордаКакво е Workshop Green Key? Това е уникален еднократно ключ от фабриката, който е необходим при определени ситуации, като например: Деактивиране на ключова пътекаОтплащане на контролните устройства, свързани с сигурността на ECReplacing EISTypical workключът към магазина и EIS трябва да бъдат поръчани и зеленият ключ се използва за извършване на окончателното програмиране на EIS. Какво означава MARRYING VIRGIN ECU и EIS? Контролният модул ME (ECU = Модул за управление на двигателя) и EIS (Electronic Ignition System) са постоянно женени един след друг след стартиране на 40 двигателя. Няма фабрична процедура за отмяна на това. Това означава, че използваният контролен блок EIS или DAS на двигателя не може да се използва на друго превозно средство. Ново устройство за управление може да бъде инсталирано за тестване, при което 40-те стартирания двигател не се надвишават. Обърнете внимание, че новото устройство за управление трябва да бъде кодирано с вариант, преди да може да се използва. Ако 40 цикъла на стартиране на двигателя не са успешни, успешно нулиране на брояча на 0 (премахване на кодирането на версията) е възможно, ако изключите захранването от ECU за най-малко 45 минути. Какви модели години работи Star Diagnostic Scanner? Star Scanner трябва да работи върху автомобили от 1989 до 2015 за Mercedes Cars, Buses, Trucks, Sprinter Vans, Smart cars и т.н. Какво мога да направя със Стейна диагностична SD Connect Скенер C3 & C4? Четене / изтриване на кодовете за грешки Четене на данни на живоПрограмиране на модулиКод / програмиране на модули Компонентно тестванеПоддръжка на информацията Консултация Какво представлява Xentry? Нов софтуер, издаден от Бенц Компанията след 04/2009, чрез диагностициране на нови автомобили. WIS.net: Информационна система за семинари EPC.net: Каталог на електронни компоненти STAR UTILITIES: система за управление на движението и автотест DAS: автоматична диагностична помощна система ST Finder 2008: Finder за местоположение на частиКакво е Smart TAN Code? Тя отваря специална функция в програмата DAS с интелигентните автомобили 450/451/452/454 Модел на разработчика: режим на инженерите на Mercedes-Benz, премахване на ограниченията и отваряне на повече функции.Какво е системата за разглобяване на бензин? Видео уроци, които ви научават как да премахвате всяка част от автомобилите на Бенц с подробни указания за стъпките. Кои контролни единици могат да разчитат на MB Star Diagnostic Scanner с Xentry? Двигатели (всички бензинови и дизелови системи) Предавателни механизми и електронни селекторни модули Арматурни и активни системи за контрол на окачването Системи за окачване Системи за спиране: ESP / ASR / ETS / ABS / BAS / SBC спирачни системиДопълнителни системи за задържане (SRS) / Airbag, Всички тела OCP / UCP / LCP / SCM / SKF / KFB / RCM / DCM Автоматизация на системите за автоматично разреждане (EIS) Системи за електронно запалване (EIS) Оборудване за пневматична система и ATA функции Системи за контрол на климатичните условия и климатичните инсталации Контрол на налягането в систематаПарктронна системаKeyless GoD2b Команден и аудио портал (D2B и MOST мрежи) TV TunerРегулатор на обхвата на седалкатаРегулация на седалкитеRvc, RST & Vario Модули на покрива Автоматична система за съединяване Системи за асистент и ASSYST + китайски MB Star Star Scanner Mercedes Star Диагностика и Xentry Общ прегледMercedes-Be nz Speical ToolsОфициален източник за закупуване на диагностичен скенер и лиценз за звезда