Казанлък
 
Севт Ауто

P0045, P2262, P0234 код за неизправност на турбото

P0045 Код на неизправност Turbo/Super Charger Boost Control Solenoid Circuit/Open. OBD-II
Най-просто казано, този конкретен код показва, че модулът за управление на двигателя е открил ненормално отчитане в контролната верига за усилване на ускорението или турбокомпресора.

Някои от често срещаните причини за този код могат да включват мръсен въздух, изтичане на вакуум във всмукателния колектор, дефектен интеркулер, дефектен сензор за усилване, хлабава връзка между турбокомпресора и изпускателния колектор, хлабава връзка между всмукателната тръба и турбокомпресора или турбо повреда, причинена от проблеми с доставката на масло или вътрешни течове на масло и др. По принцип този проблем може да бъде причинен поради различни причини. Ето защо, ако искате да определите конкретната причина за този код, който да се задейства във вашата ситуация, може да се наложи да потърсите помощ от механик.

Когато попаднете на този конкретен код, автомобилът ви няма да работи на оптимално ниво. Ще усетите загуба на мощност по време на ускорение. В допълнение към това, усилването на двигателя ще бъде нула; всъщност двигателят няма да има никакъва мощност.

P2262 Код на неизправността Turbo Boost Pressure Not Detected-Mechanical Налягане в турбото не е открито
По принцип този код показва, че турбото или управлението на турбокомпресора са повредени и изисква незабавно внимание. Автомобилите, които са изправени пред този проблем, ще претърпят загуба на мощност на двигателя. Двигателят ще има ниско или никакво турбо усилване и ще им липсва мощност при ускорение или при натоварване. В най-лошите случаи те също могат да се сблъскат със скъпи вътрешни повреди на двигателя.

Трябва също да знаете, че кодът на P2262 може да доведе до усещане на двигателя, че има по-голяма мощност, отколкото обикновено. Това не е хубаво, защото превишеното усилване може да накара двигателя да издуха гарнитурата на главата и буталата. Ако искате да поправите кода P2262, може да се наложи да замените устройството за управление на турбокомпресора, монтажа на турбокомпресора или да поправите / подмените снопчетата или връзката към управляващия задвижващ механизъм.

Код на грешката P0234 Turbocharger Overboost Condition, Турбото работи в условия на прекомерно налягане
Този код се появява, когато входният сигнал на датчика за усилване на налягане получава прекомерно налягане, повече от оптималното заявено входно налягане. Най-просто казано, този код подсказва, че PCM идентифицира заплашително високо усилващо налягане от принудителната индукция на двигателя. Нескромното усилване може да играе жестока роля за компрометиране на структурната цялост на двигателя.

Най-често срещаният контролен знак е, разбира се, активирането на светлината на Check Engine. Въпреки това, има и други симптоми, включително: загуба на мощност или липса на усилване на турбокомпресора, прегряване на двигателя, неправилно запалване на двигателя и чукване на двигателя, особено при ускорение и др. Освен това е напълно възможно двигателят да работи отлично, докато идуха някоя гарнитура.

Както всеки друг код за грешка, има и няколко причини за появата на този конкретен код. Както и да е, някои от възможните причини за код за грешка P0234 са: повреден турбокомпресор, дефектен датчик или задвижващ механизъм за усилване на турбокомпресора и корозирали или дефектни конектори или проводници на сензора за усилване на турбокомпресора и др.